Основно меню
Моята зона
Evropa-Kamioni.com ви предоставя своите съвети как безпроблемно да купите или продадете вашите превозни средства втора употреба!

Съвети за купувачите на превозни средства втора употреба

Сравнете цените на превозните средства със сходни характеристики

Внимавайте с прекалено ниските или прекалено високите цени. За да сравните цените, не забравяйте да използвате “Ценовия калкулатор”: на Evropa-Kamioni.com!

Свържете се с продавача

За предпочитане се свързвайте по телефона. Проверете дали телефонния код на предоставения телефон отговаря на страната на продавача. Проверете дали телефонния код на предоставения телефон отговаря на страната на продавача.

Информирайте се за историята на превозното средство

Дори в обявата да са описани техническите характеристики на превозното средство, не се колебайте да попитате продавача какви са били условията му на експлоатация.

Проверете състоянието на превозното средство

Проверете протокола от последния техническия преглед. Ако имате възможност, отидете на място за оглед на товарния автомобил, за да се уверите в липсата на течове и да проверите окачването, гумите, шасито и др.

Проверете документите на превозното средство

По време на сделката продавачът трябва да ви предостави следните документи:
  • Талон (или свидетелство за регистрация)
  • Удостоверение за покупко-продажба на превозното средство
  • Удостоверение за липса на тежести
  • Последния протокол от техническия преглед
  • Сервизната книжка и фактурите от поддръжката

Съмнителен продавач?

Нашият екип проверява системно самоличността на професионалните търговци, които публикуват обяви на Evropa-Kamioni.com. Ако все пак имате съмнение или срещнете проблем с търговец, не се колебайте да ни го съобщите.